Levyarvio: Turboahdettu pyörä pyörii tutulla reitillä – State Champs palaa aikaan, jolloin American Pie -elokuvat olivat tuoreita ja pop punk muotia

State Champs
Living Proof
Pure Noise

New Yorkin osavaltiosta kotoisin oleva pop punk -pumppu State Champs onnistui uransa kolmannella albumilla Around The World (2015) virittämään uuteen kukoistukseen genren, jonka monet uskoivat nähneen parhaat päivänsä milleniumin jälkivuosina tai viimeistään American Pie -elokuvien jäätyä jumiin spin off -limboon. Ei mikään helpoin tehtävä, mutta vielä vaikeampaa on tehdä sama temppu uudestaan.

State Champsin uusi tekele koostuu samoista aineksista kuin kolmen vuoden takainen isoveljensä, mutta reseptiä on vatkattu sopivasti uuteen malliin. Suuria keskustelunavauksia tai pyörän keksimistä uudelleen Living Proofilta on turha etsiä, jutun jujuna on hyvä meininki.

State Champsin turboahdettu pop punk -kone kulkee auringolla ja hiuksiin kiinni jääneen purkan tavoin tarttuvilla melodioilla, ja tarjoilee koukkuja enemmän kuin keskiverto nyrkkeilyottelu.

Kahden onnistuneen kakun leipominen samoista aineksista ei ole helppoa. Living Proof onnistuu tasapainottelemaan kehittymisen ja jatkumon trapetsilla, mutta jää silti edeltäjäänsä jälkeen. Mutta tässä pelissä hopea ei ole häpeä, ovathan asialla sentään osavaltion mestarit.