Levyarvio: Työläisperinteellä vaalittua laatua – The Felice Brothers puhalsi erinomaisen viihtyisän kuplan

The Felice Brothers
From Dreams To Dust
Yep Roc

Uransa New Yorkin metroasemilla soittamalla aloittanut The Felice Brothers on pysynyt kautta linjan tuotteliaana. From Dreams To Dust on jo yhtyeen yhdeksäs studiopitkäsoitto vuoden 2007 jälkeen – ja kun tähän päälle lasketaan sekalaiset kollaboraatiot, livealbumit ja omakustanteet, niin puhutaan jo merkittävästä määrästä musiikkia.

The Felice Brothersin tapauksessa laatu on kuitenkin pysynyt hämmentävän korkealla. From Dreams To Dust on kauttaaltaan oivaltava ja täysipainoinen teos, jonka juuret ovat vahvasti siinä Amerikan maaperässä, jota helposti ylenkatsomme. Maanläheinen työläisperinne, jossa eri kulttuuriperimät sulautuvat joksikin uudeksi, näyttäytyy The Felice Brothersin musiikissa laajasti. Kun tähän lisätään ensiluokkaista laulunkirjoittamista (Be At Rest, Silverfish) ja ajassamme harvinaista kiireettömyyttä, on käsissä ensiluokkainen pitkäsoitto.

Maailmassa on liian paljon musiikkia, jolla ei ole todellista merkitystä. The Felice Brothersin tapauksessa tästä ei ole pelkoa, sillä kaikesta tekemisestä aistii, että sen musiikki tulee suoraan sydämestä. Edes ympärillä pyörivän maailman hetkittäinen mahdottomuus ei näytä vaikuttavan siihen. Tässä kuplassa minä viihdyn enemmän kuin mieluusti.