Levyarvio: Underground Fire nousee tuhkistaan rosoisena ja rehvakkaana – Tuttu tummien tunnelmien tulkki nyt bändin riveissä

Arvio julkaistu Soundissa 10/2020.
Kirjoittanut: Asko Alanen.

Arvio

Underground Fire
Ashes Of Life
Critical Mass

Robert ”Coffinshaker” Fjällsby teki kertaheitolla vaikutuksen taannoin Fennicassa levyjä selatessa, kun Kettunen testaili ilkikurisesti The Coffinshakersin tenhoa. Rob lauloi upeasti svengaavaa horrorbillyä imitoiden armottomalla pokerilla itseään Johnny Cashia.

Nyt käänteisen onnenluvun eli 13 vuoden päästä hän luotsaa uutta ”svartrock”-bändiä komentoäänellä, joka muistuttaa enemmän Bowien Cat People -teeman Putting Out Fire -tulkintaa. Kitaristi Anders Karlsson hallitsee skarpisti niin billyrootsit kuin goottirockin melodisemman laidankin riffit, joten Robin sutjakkaiden sävelkulkujen taju on saanut täsmäsopivan kiidättäjän kappaleisiinsa. Myös Arkunravisuttajien suosimat banshee-taustahuhuilijat visitoivat tarpeen tulleen taustalla.

Ashes Of Lifella Underground Fire nousee tuhkastaan elektrisenä, rehvakkaan rosoisena ja vauhdikkaana rock-revohkana, joka ei emmi asemoidessaan menomoottoreitaan oikeille oktaani- ja polttoarvoille. Roteva rokki rullaa näillä asetuksilla esimerkillisen rotevasti. Vaikka tummien tekstien laulannassa armoton pokeri pitää edelleen, ovat jotkin poprockin suuntaan viistottuneet melodiat hitusen vähemmän rentoja, etenkin Haunt Me -tyyppisessä ihmissuhdehiturissa.

Lisää luettavaa