Levyarvio: Vastavirtaan hymyssä suin – Carly Rae Jepsenin purkka on vastaisku nykypopin synkkyydelle

Carly Rae Jepsen
Dedicated
Interscope

”Here’s my number, so call me maybe.” Yksi kiistattoman tarttuva kertosäe teki kanadalaisesta Carly Rae Jepsenista hetkessä tunnetun ympäri maailman. Vuoden 2012 – mielipiteitä raivostuttavan ja rakastettavan välillä jakaneen – kesäpurkan tekijä on jäänyt yhden hitin ihmeeksi, vaikka musiikkia Jepseniltä on tullut tasaiseen tahtiin.

Dedicated on vuoden 2019 synkistelyn ja apatian valtaamalla pop-kentällä piristävää purkkapoppia sanan parhaassa merkityksessä. Se on heti levyn käynnistävästä Julienista lähtien kuin hattaraa ja auringonpaistetta. Now That I’ve Found Youn ysäridancesta napatun sykkeen ja ylettömän optimistisuuden kohdatessaan ei voi olla ajattelematta kuinka tummasävyistä aikamme valtavirtapop on.

Jepsenin kappaleet kertovat lähes poikkeuksetta rakkaudesta, rakastumisesta, siirapista ja perhosista vatsasta. Yksipuolista joku voisi sanoa, mutta mistä aiheista vaikkapa The Beatlesin alkuaikojen tuotanto kertoikaan?

Rohkeutta on uida vastavirtaan häpeilemättömästi hymyssä suin. Carly Rae Jepsen on omistautunut pirteydelle ja se on epätrendikkyydessään virkistävää kuin roosansävyiseen laguuniin hyppääminen.