LISA MARIE PRESLEY: Now What

Arvio julkaistu Soundissa 09/2005.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

LISA MARIE PRESLEY
Now What
Capitol

Lisa Marie Presleyn toisen albumin kansi paljastaa, että 37-vuotias laulajatar ei tarvitse dna-testiä todistaakseen olevansa rock'n'rollin kuninkaan perillinen. Siihen yhtäläisyydet loppuvat, sillä Now What on monipuolisesta kredibiliteettihakuisuudestaan huolimatta varsin yhdentekevä levy. Lisa Marie laulaa pääosin omia tekstejään, mutta säveltäjäkumppanina keski-ikäisellä teinitähtikokelaalla on 4 Non Blondesin Linda Perry, joka on tehtaillut videohittien ääniraitoja muun muassa Christina Aguileralle, Gwen Stefanille ja Shinella vierailevalle Pinkille.

Now Whatilla laulaa kuin tietoisesti ääntään madaltava aikuinen nainen, jonka ulkoinen olemus kilpailee Avril Lavignea ja kumppaneita rakastavien kohteliaasti kapinoivien pikkutyttöjen suosiosta. Don Henleyn Dirty Laundrylla Presley tähtää varttuneempaan makuun ja Sex Pistols -kitaristi Steve Jones tuo Idiotiin karheaa maustetta. Levyn paras biisi on piiloraidaksi jätetty Ramonesin Here Today, Gone Tomorrow, jolla Jones sijaistaa biisin kitaristiksi kaavailtua, mutta äänityspäivänä kuollutta Johnny Ramonea.

Now What -albumin muodollisesti pätevää radioaaltorockia tulkitessaan Lisa Marie Presley on merkittävä kuin Amerikan Sara Nunes. 

Lisää luettavaa