LITURGY: The Ark Work

LITURGY
The Ark Work
Thrill Jockey

Liturgy on edellisillä julkaisuillaan yhdistellyt toimivasti black metalia ja post rockia. Sävellyksellisesti sekä Aesthetica (2009) että Renihilation (2011) olivat alkeellisia, mutta dynamiikan taju, taitava soittaminen ja hyvät soundit paikkasivat puutteita. Aesthetican suurin ongelma oli kuitenkin tekotaiteellisuus.

Uudella The Ark Workilla se on viety äärimmilleen. Keulamies Hunter Hunt Hendrix on ilmoittanut luoneensa täysin uuden filosofian, jonka mukana on tullut täysin uusi tapa tehdä taidetta ja elää elämää. Käytännössä Liturgy keskittyy uudella levyllään parhaansa mukaan välttämään melodioita, rytmejä ja perinteisiä kappalerakenteita.

Levyksi jolle mahtuu USBM:n mausteeksi säkkipillejä, industrial kirskuntaa, klassista musiikkia ja post punkia, The Ark Work on kuitenkin puuduttavan itseään toistava. Liturgy käyttää koko levyn 56 minuutin keston ajan samoja tahtilajin muutoksia ja samoja alkeellisia Pro Tools -kikkoja. Bändi soittaa edelleen hyvin, mutta tällä kertaa vähät ideat ovat haudattu syntikkatorvien ja sekavan tuotannon alle. Varmaan joku saa indiepisteitä väittämällä pitävänsä tästä, mutta tuskin bändi itsekään jaksaa levyä kuunnella.