LNZNDRF: LNZNDRF

LNZNDRF
LNZNDRF
4AD

The National -yhtyeen jäsenet ovat työstäneet viime aikoina aktiivisesti muita projektejaan, kun suuryhtye pitää taukoa. Bryce Dessner on työskennellyt muun muassa klassisen ja elokuvamusiikin saralla, Matt Berningerilla on EL VY, ja veljekset Scott ja Bryan Devendorf ovat lyöttäytyneet yhteen Beirutistakin tunnetun Ben Lanzin kanssa LNZNDRF-yhtyeen muodossa.

Aika on kieltämättä otollinen The Nationalin jäsenten muille yhtyeille: emoyhtyeen saavuttama suosio takaa huomion mediassa, oli hanke mikä tahansa. LNZNDRF:n musiikissa ei tunnu olevan kuitenkaan mitään laskelmoitua. Trio soittaa tiukasti yhteen puhtaasta soittamisen ilosta ja on vapaa kaikista The Nationaliin liittyvistä paineista. Kahdeksan kappaleen levy on koottu kasaan krautrock henkisistä improvisaatioista, jotka äänitettiin kirkossa Cincinnatissa reilun kahden päivän aikana. Tila tuntuu olevan myös vahvasti läsnä musiikissa, jossa on tilaa hengittää, mutta myös intensiivisyyttä ja mahtipontisuutta.

LNZNDRF:n vaivaton mentaliteetti tuo mieleen 1970–luvun alun vapautuneet saksalaiset minimalistiset krautrock-yhtyeet, kuten Neu!:n ja Harmonian. Osan jälkituotannosta olisi voinut jättää tekemättä, kuten Monumentin autotunen läpi lauletut vokaalit.