LOOST KOOS: Peruna ja timantti

LOOST KOOS
Peruna ja timantti
Monsp

Payperwork alias MC Särre ja Karl Dallas alias DJ Arsi ovat suomalaisen hiphopin tuntemattomia suuruuksia, jotka esiintyivät takavuosina Lost Cause -nimellä. Kieli oli 2000-luvun alussa englanti. Lost Cause teki vaikutuksen legendaarisen helsinkiläisen The Funkiest -levykaupan Juhaan, joka julkaisi kaksikon musiikkia FJUU Records -levymerkillään. Vuosien varrella Lost Cause opittiin tuntemaan paitsi energisistä keikoista ja perinnetietoisista äänitteistä myös yhteydestä Ruudolfiin, Karri Koiraan, Kemmuruun sekä Super-Janneen.

Mikä tärkeintä, Loost Koos ei jää ansioituneiden ystäviensä varjoon. Tervetullut suomenkielinen Peruna ja timantti lunastaa odotukset ja osoittautuu ensimmäisellä soitolla ensiluokkaiseksi kotimaiseksi pitkäsoitoksi Kemmurun, Asan, Jontin & Shakan sekä Reilukerhon albumien rinnalla. Arsin ja Aksimin sample-pohjainen tuotanto on rikasta sekä taidokkaasti toteutettua, ja Särren, Ruudolfin, Aksimin sekä Jodarokin monipuolinen kerronta sitoo oivaltavat sanaleikit, elämäkerralliset juonteet ja kaupunkilaisen ajan hengen kokonaisvaltaiseksi kokemukseksi.

Levy virtaa tunnelmasta, koukusta ja sielukkaasta biitistä toiseen ytimekkäästi, ja Särren flow on yhtä aikaa arkinen, puhutteleva, pohdiskeleva sekä spontaani.Kun Peruna ja timantti päättyy kymmenennen kerran, ei voi kuin ihmetellä, kuinka hyvää kotimainen hiphop nykyään on.