LOOST KOOS: Pienempi kuin kolme

LOOST KOOS
Pienempi kuin kolme
Monsp Records

Pienempi kuin kolme -levy on takuuvarmaa Loost Koosia – alusta loppuun hyvin tuotettua, rauhallista ja harkittua. Särren räpit soljuvat kuin raikas sveitsiläinen vuoristopuro. Räpeissä on ilostuttavia, nerokkaita ja paikoittain yllättäviä oivalluksia. Väiskin laulantaa on miellyttävä kuunnella.

Loost Koosin kolmas albumi on ennen kaikkea rakkauslevy, joskin ilman roihuavaa intohimoa – liekki leimahtaa, mutta se palaa pienellä tulella. Heti ensimmäisessä kappaleessa tavoitettu seesteinen ja herkkä tunnelma säilyy läpi koko levyn. Mutta eivät pojat toki pelkästään rakkaudesta laula; syvempiä keloja kaiken tarkoituksesta ja maailman järjettömyydestä mahtuu mukaan muun muassa Onko meillä toisemme huomenna- ja Fuk Babylon -kappaleisiin.

Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että Särmäkari on ottanut entistä suuremman roolin yhtyeessä jättäen toverinsa paikoin jopa hieman pimentoon. Levylle valitut – taikka valikoituneet – vierailijat, joista erityismaininta Jodarokille Vainot-kappaleessa ja Super Jannen lauluille Sä tuut mun mieleen -biisissä, täydentävät konseptin. Lisäksi artistivieraina kuullaan Petteri Sariolaa kitaroineen sekä Kari Tapiiria, joka vaikuttaa oman ensilevynsä julkaisun myötä olevan tällä hetkellä joka paikassa.

Pienempi kuin kolme -levyltä ei nouse esiin samankaltaista yksittäistä kesähittiä kuin yhtyeen aiemmilta julkaisuilta, vaan materiaali on kokonaisuudessaan tasaisempaa ja levy hyvin eheä kokonaisuus.