LORD BELIAL: Revelation

LORD BELIAL
Revelation
Regain

Ruotsalaisbändi Lord Belial sai juonen päästä kiinni oikeastaan vasta edellisellä levyllään. Sitä ennen sen black metal oli hieman hakusessa, mutta tempojen pudottaminen ja melodioiden löytäminen johtivat yhtyeen tyylikkäämmän musiikin lähteille.

Lord Belial on antanut uudelle levylleen alaotsikoksi The 7th Seal, joka kertoo lähinnä levyn järjestysnumerosta. Kyllä se vain niin on, että näiden ruotsalaisten kohdalla pitää puhua ajasta ennen ja jälkeen Nocturnal Beastin (2005).

Andy LaRoquen tuottama Revelation on jokseenkin suoraa jatkumoa yhtyeen edelliselle levylle. Se on vain jalostanut vieläkin pitemmälle keksimäänsä keskitempoisen metallijyrän ja paikoin jopa levollisten melodioiden yhteensulautumaa. Sinänsä bändin oivallus ei saa aikaan suurempia mielenliikkeitä, että saman tapaisella reseptillä ovat monet muut yhtyeet toimineet jo vuosikaudet.

Lord Belial voi kuitenkin luottaa kappaleidensa voimaan. Sävellykset pätevöityvät monilla osa-alueilla ja vaikka ne eivät olekaan maailman omaperäisimpiä, yhtyeen loihtimissa melodioissa on sellaista väkevyyttä, jolla pystytään potkimaan suuretkin tunteet liikkeelle.