LOVEX: Watch Out!

LOVEX
Watch Out!
EMI Music

Tamperelaista Lovexia ei ole suotta nimetty 2000-luvun Dingoksi. Sen kappaleista löytyvät kaikki samat elementit, jotka tekivät porilaisyhtyeestä Suomen suosituimman bändin 1980-luvulla.

Watch Out! -levyn sävellyksistä ja sovituksista paistavat läpi 1980-lukulaiset vaikutteet niin hyvässä kuin pahassa. Albumin kappaleet on ladottu täyteen melodramaattisuutta, dekadenssia ja säihkettä. Kappaleiden, kuten Queen Of The Night, U.S.A ja 15 Minutes, sanoitukset ovat otsikkoja myöten sellaisia kliseekimppuja, että heikompia hirvittää. Pompöösit tekstit kuitenkin sopivat kontekstiin hyvin. Lovexin musiikkia kun ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua tyylikkääksi.

Lovexilla on hyppysissään kiistaton taito kirjoittaa äärimmäisen koukuttavia popmelodioita. Kappaleet ovat läpi levyn häpeämättömän tarttuvia, muodoltaan tarkkoja rocktikkareita. Ne jäävät ensilaakista päähän. Se on taito, jonka Neumann kadotti yli parikymmentä vuotta sitten. Lovexin levy-yhtiöllä ei luulisi olevan vaikeuksia löytää levyltä potentiaalisia singlekandidaatteja. Watch Out! kärsii tässä suhteessa pikemminkin runsaudenpulasta.

Vaikka sanoituksissa liikutaan Hollywoodin kaduilla, kuulostaa Lovex edelleen enemmän Pispalan valtatieltä kuin Sunset Boulevardilta. Härmä ei ole vielä kaikonnut laulaja Theonin artikuloinnista.

Levyn tuotanto on kaikin puolin tarkkaa ja hiottua, mutta samalla mielikuvituksetonta ja särmätöntä. Vähän kuin Backstreet Boysia sähkökitaroilla.