LUKE WHITTEN: Comes And Goes

LUKE WHITTEN
Comes And Goes
Stupido Records

Olipa melkein vähällä mennä täydestä, nimittäin supioululaisen Timo Raution sivupersoona periamerikkalaisena lauluntekijänä nimeltä Luke Whitten. Tämä puoliksi rokkaava, akustispainotteinen meininki voisi olla peräisin jostain Oregonin perukoilta tai Baltimoren lähiöstä. Tai mistä hyvänsä, missä elää aikuisia miehiä, jotka tykkäävät ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan englanninkielisellä musiikilla.

On levyllä jotain aidostikin amerikkalaista. Kerri Powersin sopivasti karhea kantriääni nostaa This Feels An Awful Lot Like Loven albumin parhaimpien hetkien joukkoon. En kuulu Maija Vilkkumaan ilmaisun ihailijoihin, mutta REM-mukaelmassa Religions (They Really Worry Me) hän ei kuulosta ollenkaan takakireältä. Levyn päähenkilö on luotettava peruslaulaja, joka käsittelee elämän pieniä ja suuria perusasioita uskottavasti.

Taitavat soittajat tietävät, milloin helkytellään kevyesti ja milloin rutistetaan meluisa kitarasoolo.Comes And Goes -levy ei varsinaisesti häikäise miltään osin, mutta hyvältä se kuulostaa ja liikuttaakin hetkittäin.