LUXURY SPIT: We Are The Universe

LUXURY SPIT
We Are The Universe
Eine Symphonie Des Grauens II

Radiopuhelinten basisti Antti Annusen johtama Luxury Spit on ehtinyt toiseen albumiinsa. High Presentationia (1998) seuraava We Are The Universe on Annusen ja aikoinaan myös Radiopuhelimien perustajajäsenenä vaikuttaneen Jukka Kankaan verevän kitaroinnin juhlaa. Biisien tekstit ja Annusen vaatimaton laulu jäävät rutisevien kitaroiden varjoon.

Vaikka We Are The Universen nimiraidan sanoma ei olekaan erityisen radiopuhelinmainen, niin energian ja toteutuksen suhteen kappaleessa on muutakin tuttua kuin J. A. Mäen taustalaulu. Otsikoltaan biisi on Revolution Of The Mindin tapaan pikemminkin kuin The Soundtrack Of Our Livesin tai kotoisen The Hypnomenin jälkihämyilevästä tuotannosta lainattu.

Äärimmäisen kovalla volyymillä levynsä soittoon yllyttävä Luxury Spit on eittämättä erinomainen bändi, mutta We Are The Universe -levy jää ansioistaan huolimatta jotenkin puolitiehen. Yhtyeen parhaat puolet eivät terävöidy optimaalisesti, minkä seurauksena esimerkiksi Annusen laululliset puutteet korostuvat tarpeettomasti. Joy Divisionin New Dawn Fadesin valinta on sekin uhkarohkeata pokeria, joka ei tuo pottia kotiin.