MAAKUNTARADIO: Ex-tytöille

MAAKUNTARADIO
Ex-tytöille
Morjekords

Hyvin tehdylle ja sitä kautta autenttiselle retropunkille on tilausta. Sen on osoittanut esimerkiksi Kakkahätä 77:n menestys. Jos Kakkiksen myötä viralliseksi punkin lausuntoautomaatiksi joutuneella solisti Teemu Bergmanilla on ainakin neljä aktiivista bändiä, ei rumpali Mirko Metsola jää paljon yhtyetoveriaan pahemmaksi. Powerpopyhtye They Stole A Millioninin ja Kakkahädän ohella hän toimii laulavana kannuttelijana turkulaistrio Maakuntaradiossa.

Maakuntaradion aikakone on pysähtynyt 80-luvun alkuun. Problems?in ja Ratsian viitoittamana ei tarkoituskaan ole kuulostaa tuoreelta, vaan toistaa tuon ajan pienimuotoisuus ja jopa kömpelyys mahdollisimman tarkasti. Siinä pumppu onnistuu loistavasti. Vain vinyylinä julkaistava levy on sympaattisesti hömelö kooste simppeliä tilitystä tyhmistä tyttöystävistä ja turpaanvedolla uhkaavista junteista.

Mitään Lontoon skidejä Maakuntaradiolta en odottanutkaan, mutta parempia ja toisistaan uskaliaammin erottuvia kappaleita kylläkin. Välillä tuntuu, että yhtye soittaa yhtä ja samaa kappaletta koko levyn ajan.