MAMA LONGHORN: Enter The Rhythm Tank

MAMA LONGHORN
Enter The Rhythm Tank
Karkia Mistika/Seeker

Se, että Porista tulee keskellä marraskuuta afrobeat-levy, ei voi olla sattumaa − eikä varsinaisesti enää edes yllätä. Porin juomaveden erikoisuutta on pohdittu jo vuosia Mika Rätön ja Jussi Lehtisalon eri projektien myötä. Ainoa yllätys Mama Longhornissa on, että tiettävästi Lehtisalo ei ole tässä mukana.

Enter The Rhythm Tank on hulvaton matka hippivolkkarin takatilassa. Aikana, jolloin iso osa instrumenteista tuntuu menevän studiossa erilaisten suodattimien läpi, on Mama Longhornin orgaaninen paahto varsin tervetullutta. Primitiivistä svengiä löytyy vaikka muille hirville jakaa, ja esimerkiksi Chrome On Chrome Love Affairia kuunnellessa ei voi välttää, etteikö jokin ruumiinosa alkaisi hytkymään tahdissa.

Parhaimmillaan Enter The Rhythm Tank on villeissä afrobeat-vedoissaan. Levyn laiskempaa osastoa edustavat Mueller ja Amura latistavat kokonaisuutta, vaikka rytmittävätkin levyn muutoin villiin menoon myös pari taukoa.

Avaruushäröilyä olisi voinut olla enemmänkin, mutta sopivan häröä levyn kuuntelu tähän vuodenaikaan joka tapauksessa on. Parasta nautittuna loskaisella pyöräretkellä Tampereen Hämeenkadulla väistellen jalankulkijoita.