Täydellisyyttä hipova ensemble – Mama Longhorn on Suomi-funkin kermaa

Mama Longhorn
Age Two
Karkia Mistika

Porista pärähtää! Mama Longhorn on joitakin vuosia yhdessä soitellut satakuntalainen ensemble, joka rokkaa asenteella psykedeliasta afrobeatiin ja takaisin, ja onpa tälle levylle pari kunnon räppibiisiäkin livautettu (feattaamassa mahtava Thelo Ekow, jonka räpit sopivat kokonaisuuteen kuin nenä päähän). Tupla-albumina julkaistava Age Two lähenteleekin monimuotoisuudessaan täydellisyyttä.

Mama Longhornin rytmitankilla on totisesti mainio meininki – bändi on kertakaikkisen ässä, etenkin torvi- ja perkkasektiot, vaikka ei siellä yksikään muusikko alakynteen jää. Eeva Poijärvi on suorastaan erinomainen solisti, joka tuo englanninkielisellä laulullaan musiikkiin tyystin uuden etnisen ulottuvuuden. Pilke silmäkulmassa veistetyt idealistisen ihanat ja ironiset kappaleet soivat kauniisti täydessä harmoniassa. Erityismaininnat saakoon mieletön hirvikärpäsralli sekä nostalgiset talkkari- ja saunabiisit, jotka ovat Suomi-funkin ehdotonta kermaa.

Svengaavia rytmejä, orgaanista soundia, tyylien kirjoa, fantastisia kappaleita, luovia lyriikoita – siitä on Mama Longhorn tehty.