MARC ALMOND: Open All Night

MARC ALMOND
Open All Night
Blue Star

Marc Almondin ura on kaupallisesti ajatellen kulkenut viime vuodet alamäkeä. Taiteessaan Almond on kuitenkin yhä kolmen vuoden takaisen albuminsa mukainen Fantastic Star. Open All Nightilla samettiääninen Almond on edelleen se suloisesta kärsimyksestä ja itsesäälisestä surkuttelusta nauttiva romantikko, jollaisena hän on koko soolouransa ajan halunnut näyttäytyä. Ihana tragedia on käsillä, kun sydän kuolee, maailma kaatuu ympärillä ja kyyneleet hukuttavat. Almondin lauluissa tunteet ovat aina elämää suurempia.

Open All Night soi moderneine konetaustoineen lähes vaunuunhyppääjämäisen ajanmukaisena. Levyn kitaroista, efekteistä ja ohjelmoinnista vastaa aikoinaan surkuhupaisassa Sigue Sigue Sputnikissa vaikuttanut Neal X, joka oli mukana jo Fantastic Starilla. Almondin duettokumppaneina albumilla vierailevat Sneaker Pimpsin Kelly Ali ja Siouxsie & The Bansheesin lopetettua miehensä Budgien kanssa Creaturesiin keskittyvä Siouxsie.

Vinyyliajasta muistuttaen ripisevä ultrakaunis Night & Dark huokuu pariisilais-teknoista eksotiikkaa. My Loven maanläheisen huuliharpun vastapainoksi Open All Nightilta löytyy myös brasilialaisia ja egyptiläisiä häivähdyksiä.

Vaikka Marc Almond väittääkin sydämessään olevan kyltymätön paholainen ja sielussaan kaiken rakkauden syövä musta aukko, niin toivoa ei ole sittenkään kokonaan menetetty. Midnight Soul päästää Open All Nightin tunneliin hivenen valoa. "Maybe we can find a better life tomorrow".