MARINA AND THE DIAMONDS: Froot

MARINA AND THE DIAMONDS
Froot
Atlantic

Marina And The Diamondsin kolmannen pitkäsoiton julkaisu ei sujunut ongelmitta. Syksyllä 2014 Marina Diamantis ilmoitti julkaisevansa seuraavan puolen vuoden aikana levyltä kuusi singleä – yhden aina kuukauden välein. Operaation puolessa välissä kampanjalle laitettiin kuitenkin jarrua ja pitkäsoitto lykättiin ulos suunniteltua aiemmin – syynä luonnollisesti materiaalin vuotaminen nettiin.

Vaikka Froot menettikin risaisen julkaisunsa vuoksi melkoisen paljon tarjolla ollutta huomioarvoa, ei se tee siitä yhtään heikompaa levyä. Kimaltavan pop-kuorrutteen alta löytyy yllättävänkin paljon tarkastelua kestävää sisältöä. Mainio esimerkki tästä on yksi ennakkosinkuista, Happy, joka nimensä vastaisesti uhkuu katkeransuloista melankoliaa.

Taustajoukkoihinsa Diamantis on saanut kerättyä useita meritoituneita muusikkoja. Levyn on tuottanut David Kosten, jonka oma loistelias Faultline-projekti on vuosikymmenen tauon jälkeen aktivoitumassa ja rivimuusikkona vaikuttaa Guillemotsin pääjehuna tunnettu Fyfe Dangerfield.

Erityisesti Kostenin vaikutus levyn tunnelmaan on ollut huomattava ja toivoa sopiikin, että Diamantis ja Kosten jatkavat lupaavasti alkanutta yhteistyötä.