MARKO HAAVISTO JA POUTAHAUKAT: Lamppu palaa

Arvio julkaistu Soundissa 03/2002.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Marko Haaviston laulut ovat persoonallisen Poutahaukka-debyytin (1997) jälkeen kietoutuneet vankemmin rautalankaan ja uponneet iskelmien miltei parodiseen imelyyteen. Kirkastuneimmillaan homma on palkittu Aki Kaurismäen elokuvan osajaossa ja soundtrackilla.

Arvio

MARKO HAAVISTO JA POUTAHAUKAT
Lamppu palaa
Pyramid

Marko Haaviston laulut ovat persoonallisen Poutahaukka-debyytin (1997) jälkeen kietoutuneet vankemmin rautalankaan ja uponneet iskelmien miltei parodiseen imelyyteen. Kirkastuneimmillaan homma on palkittu Aki Kaurismäen elokuvan osajaossa ja soundtrackilla. Pelastusarmeijan rokkaamaan innostuvan bändin avainlaulu Paha vaanii on aseistariisuvan svengaavaksi sovitettu ja nerokkaan "hengellisesti" sanoitettu: "Luoja auta, vaikka tukista, pidä mieli kirkkaana ja paita puhtaana…" Hieno, heleä kitarasoundi pitää hemmot kaidalla tiellä. Myös "Whistle" Haajan sanoittama Stay sulautuu hyvin leffan Renegades-osastoon.

Levyn ailahtelevan aineiston seasta nousee muutama muukin haikeansuloinen originaali: Niin kuin lumi, Kielletty muisto, Meidän vuoksi ja Mentyä lumen ja roudan. Uhkearohkea versio Hank Williamsin Ramblin' Manista pääsee kuiville Olli Haaviston upean dobrosoundin ansiosta. Nopeavetoisimmista biiseistä onnistuvat ghostrider-laukkaa kulkeva Tummanpunainen pakettiauto ja reipas jerrycotton-variaatio Vähän ennen vappua.

Nimibiisin artikulaatio tökkii heti ja vaikka Katriina korvaa nokkelasti Corrinen ja Corrinan, versiosta uupuu paras potku. Sata kelloa on edelleen liian paksua 70-luvun dingdongia. Kun tyylin reunalla oikein taiteilee, välillä keikahtaa yli. 

Lisää luettavaa