MARKO HAAVISTO JA POUTAHAUKAT: Täydellinen maailma

Arvio julkaistu Soundissa 11/1999.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.
Täydellinen maailma -albumin kansiin ikuistetut vanhat junanvaunut ja veturitalli kuvastavat osaltaan sitä mennyttä aikaa, jolle Marko Haaviston lauluntekijän ja laulajan sydän sykkii.

Arvio

MARKO HAAVISTO JA POUTAHAUKAT
Täydellinen maailma
Pyramid

Täydellinen maailma -albumin kansiin ikuistetut vanhat junanvaunut ja veturitalli kuvastavat osaltaan sitä mennyttä aikaa, jolle Marko Haaviston lauluntekijän ja laulajan sydän sykkii. Teinipoikana Rauli Badding Somerjoen tavannut ja sittemmin Badding Rockersin vokalistina idoliaan kunnioittanut Haavisto pitää keskellä vuosituhannen lopun kylmäkiskoisuutta yllä perinteen lämmintä liekkiä.
Marko Haavisto & Poutahaukat antaa lauluissaan ihmissuhteille kertakäyttöä suuremman arvon ja Täydellinen maailma on kaikkinensa kuin tuo kuuluisa isällinen avokämmen päin yltiötehokkuutta jumaloivan yhteiskunnan naamaa. Kun laulut kumpuavat Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Elvis Presleyn hengessä suomalaisen iskelmän, rock'n'rollin ja countrynkin traditiosta, niin tämän päivän trendikkäimmille kuulijoille Täydellinen maailma on luultavimmin täyttä pilveä. Agentsin ystäville Haaviston musiikki taas on itsestäänselvyys.
Marko Haaviston ja Poutahaukkojen täydellinen maailma syntyy pienistä onnen hetkistä, joihin voivat kuulua jopa nostalgisina valssia pyörähtelevät Landolan kyyneleet. Eikä maailma olisi täydellinen ilman kaihoa ja surumielisyyttä. Jää (mun luo) muistuttaa, etteivät loputon lähteminen ja ihmisten vaihtaminen sittenkään kannata. Leppoisan ja sisäistä rauhaa huokuvan levyn tutuin laulu on Keskiyön cowboysta tuleva Fred Neilin Everybody's Talkin' eli Kaikki jotain paasaa.

Lisää luettavaa