MARKO HAAVISTO JA POUTAHAUKAT: Tässä ja nyt

Arvio julkaistu Soundissa 03/2006.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Hanks-yhtyeen kanssa historiallisilla sivuteillä suhaillut Haavisto lykkäsi valmiin Poutahaukka-materiaalin julkaisemista, kunnes Tässä ja nyt -ajankohta oli otollisin. Vuosi käynnistyy hyvin kypsytellyllä biisisetillä, jossa soittajakunta uusiutuu kitaristin ja rumpalin vaihtuessa tuottajana toimineeseen Pekka Virtaseen ja Samuli Haloseen. Yhtyesointi on hieman särmikkäämpi, kun inspiroitunein kantrilaita on ulkoistettu toiseen perinnepartioon.

Arvio

MARKO HAAVISTO JA POUTAHAUKAT
Tässä ja nyt
Pyramid

Hanks-yhtyeen kanssa historiallisilla sivuteillä suhaillut Haavisto lykkäsi valmiin Poutahaukka-materiaalin julkaisemista, kunnes Tässä ja nyt -ajankohta oli otollisin. Vuosi käynnistyy hyvin kypsytellyllä biisisetillä, jossa soittajakunta uusiutuu kitaristin ja rumpalin vaihtuessa tuottajana toimineeseen Pekka Virtaseen ja Samuli Haloseen. Yhtyesointi on hieman särmikkäämpi, kun inspiroitunein kantrilaita on ulkoistettu toiseen perinnepartioon. Sävelet ja sanoitukset ovat kuitenkin hyvin tuttua Markoa, jonka henkilökohtaisilta maistuvat miehisen ilon ja angstin teemat istuvat hyvin muotoiltuihin badding-rockin ja rautalankaiskelmän raameihin.

Haavisto viljelee ja jalostaa hyvin persoonallisia ja voimakkaita kielikuvia, joissa pahoja puheita levittävästä naisesta tulee Käärmeenkieli, yksinäisyys ja epäonni tekee Kirkonrotaksi, cowboy-polkan Marko-poloksi tai jämerämmäksi Kahden viikon mieheksi. Onnellinen idiootti bailaa poikkeuksellisen hevillä ja psykoottisella riffirockilla. Pelastusarmeijan bändisointien mandoliinihelinäisessä muistumassa päivitellään Moskovan jumalatonta meininkiä. Vanhalla bändillä levytetty All Night Long on komea joutsenlaulu kuulain rautalankateemoin. Hyvin jyvitetyt akustiset säveltuokiot ja notkeat pop-palat seesteyttävät soitantaa.

Lisää luettavaa