MAYHEM: Ordo Ad Chao

MAYHEM
Ordo Ad Chao
Season Of Mist

"Voiko tämä olla todellista? Kuka haluaa levylleen näin huonot rumpusoundit? Kuinka tällainen lopputulos voidaan nykytekniikan puitteissa ylipäätään saavuttaa?"

Soundit ovat tässä yhteydessä sivuseikka. Jos joku haluaa uskoa, että huonot soundit tekevät blackmetallin, antaa hänen uskoa niin. Onhan lehdistötiedotteessakin keskitytty lähinnä Mayhemin historiaan ja lyhyen katsauksen jälkeen vain tokaistaan ylimielisesti: "PISS OFF!!" Mieli tekisi, mutta pakko tämä on loppuun kuunnella.

Koska Mayhemin nimi ei vuosiin ole ollut mikään laadun tae, en odottanut Ordo Ad Chaolta mitään. En yllättynyt siitä, että se on huono. En olisi yllättynyt, vaikka yhtye olisi tietoisesti päästänyt sen läpi huonona. Mayhem on roikottanut omaa rimaansa niin pitkään niin alhaalla, että kukaan tuskin jaksaisi huomauttaa sen olevan jo maassa.

Kun yhtyeen alkupään tuotannosta saattoi vielä poimia lähes teräväpiirteisen selkeitä musiikillisia linjanvetoja, ei Ordo Ad Chaolta voi enää löytää edes yhtä kokonaista biisiä. Tuhottomasti riffinpätkiä, rumpufillejä ja hälyääniä kylläkin. En ole valitettavasti koskaan omistanut niin paksuja Mayhem-laseja, että voisin nähdä tästä palapelistä muodostuvan mitään järjellisesti selitettävää.

Historialla voi nykymuotoisen Mayhemin tapauksessa perustella ainoastaan sen, kuinka kuningaskin voi tarpeeksi pelleillessään tehdä itsestään valtakuntansa suurimman narrin.