THE MEN: Tomorrow’s Hits

THE MEN
The Men Tomorrow’s Hits
Sacred Bones

Erilaiset nettimediat Wikipediaa myöten yrittävät tunkea The Men -bändiä jonkinlaiseen punk-lokeroon, mutta itse en tähän määritelmään pysty juurikaan yhtymään. Pikemminkin kyse on ylvään powerpopin ja rosoisen autotallirockin sekoituksesta, joka on yhtä kaukana punkista kuin vaikka Big Star, Pixies tai Hüsker Dü aikoinaan. Ensiksi mainittuun viittaa vahvasti myös levyn kansitaide, joka on selkeä kunnianosoitus Big Starin debyytille.

The Men on hyvin tuottelias yhtye, sillä Tomorrow’s Hits on bändin viides pitkäsoitto yhtä monessa vuodessa. Kiivas levytystahti ei selkeästikään ole muodostunut The Menille minkäänlaiseksi rasitteeksi, sillä Tomorrow’s Hits -levyn materiaali on kauttaaltaan vahvaa ja uskaltaisiko sanoa jopa klassista. Kirkkain esimerkki tästä on Different Ways -kappale, josta on helppo vetää positiivissävyisiä yhtäläisyysviivoja niin The Gaslight Anthemin kuin The Strokesinkin suuntaan.

Vaikka mielikuvia ja verrokkeja The Menin musiikista nouseekin esille melko taajaan, on kyseessä paljon enemmän kuin pelkkä pastissi. Tomorrow’s Hits on nimittäin levy, jos pidän päivä päivältä enemmän. Jo parin viikon tuttavuuden perusteella uskaltaa sanoa, että käsissä on hieno teos, mutta ainekset johonkin vielä kestävämpääkin ovat kasassa.