MICHAEL BLACK ELECTRO: Stripped Anatomy Of

MICHAEL BLACK ELECTRO
Stripped Anatomy Of
Fullsteam

Michael Black Electro, Ceebrolisticsin Pijallin eli Hysänä tunnetun 32-vuotiaan sana-arkkitehdin alter ego, syntyi Basso-lehden (01/2009) haastattelun mukaan voimakaspiirteisiä unia seuranneesta psykoosista. Jo kymmenen vuotta sitten soolotyönsä klassisella The Cavella aloittanut Janne Hyttinen on jäänyt vangiksi hahmoon, joka puolestaan on jäänyt vangiksi Janneen, ja Ceebrolisticsin RPK:n tuottama Stripped Anatomy Of valaisee kolmeen hahmoon eriytyvän Electron anatomiaa, uudenlaisen maailmankatsomuksen heräämistä, kokemattoman maailman ilmaantumista.

Michaelin laulullisesti varjonyrkkeilevä flow sekaantuu jatkuvasti varioivaan runomittaan ja tyylin kolmannen ulottuvuuden muodostavaan sanoitukseen. Kehämäisesti hajoava puheenparsi tuntuu hetken jäsentyvän syvää, katkoksellista ja hapetonta biittiä vasten, mutta jo seuraavassa hetkessä älykäs, musta ja toismaailmallinen rytmi puolestaan varioi, muuntuu ja hapertuu. Vaikutelma on sirpaleinen mutta vaikuttava ja syvähenkinen.

Jos Hyttisen koko tähänastista uraa ovat leimanneet ainoastaan toistuvat, sykliset muodonmuutokset, selittämättömän sulkeutunut Stripped Anatomy Of onnistuu ainutkertaisesti tallentamaan tällaisen muutoksen koko kaaren: sen kammottavan hetken, kun ihmisestä tulee lopullisesti toinen – kun asiat näyttäytyvät toisessa valossa. Teos jää toiseksi ainoastaan elämälle taideteoksena, eikä tämä taideteos ole Pijallin tai Hysän vaan Michael Black Electron.