MILLA RUMI: Ilot, halut ja valheet

MILLA RUMI
Ilot, halut ja valheet
Johanna Kustannus

Musiikkialan ammattilaisten Tulevaisuuden tusina 2015 -äänestyksessä sijalle kolme yltäneen näyttelijäopiskelija Milla Rumin debyyttilevy on kokonaisuus. Albumilta julkaistut singlet ovat herättäneet ansaitusti huomiota, mutta Ilot, halut ja valheet on nimenomaan Albumi.

Kotkalaislähtöisen 21-vuotiaan laulaja-lauluntekijän esikoislevy on kiehtova etenkin sovituksellisesti. Sovinnaisia ratkaisuja ei juuri löydy, ja niin Fiona Applen kuin Tori Amoksen nimet vilahtavat mielessä useaan otteeseen − pelkästään hyvässä mielessä.

Rumin sanoitukset ovat päiväkirjamaisia. Laulelmamaisuus ja teatraalisuus puskevat pintaan, rakkaus leijuu kappaleissa mukana vahvasti. Milla Rumi ja tuottaja Anssi Växby onnistuvat luomaan musiikille lavasteet, jotka kiehtovat eikä huteja juuri löydy. Perinteisemmän suomipopin puolella luiskahtavissa kappaleissa albumi on heikoimmillaan.

Ilot, halut ja valheet ilahduttaa kypsyydellään. Kotimaisista nimistä vertailukohdaksi voisi nostaa laulelmamaisuuden vuoksi Pikku Kukan, mutta tällä kertaa voi odottaa ja toivoa, että onnistuneesti avattu tie jatkuu tulevaisuudessa täysin omaan suuntaansa. Milla Rumin nimi kannattaa painaa mieleen.