Musikologin mehevä mahtitrippi

Jake Xerxes Fussell
What In The Natural World
Paradise Of Bachelors

Jos isä on folkloristi ja äiti muuusikko, ei ole ihme, että poikakin suuntautuu musiikkiin. Tutustuttuaan isänsä kenttä-äänitysretkillä kaakkoisessa USA:ssa moniin vanhan liiton blues/country/folk-musikantteihin Jake Xerxes Fussell hyödyntää nyt heiltä saamiaan oppeja ja vanhoja lauluja mitä hienoimmalla tavalla. Kitaraässä William Tylerin tuottama nimetön debyytti sai hyvät arviot, tämä itse tuotettu kakkonen saa varmasti vielä paremmat.

What In The Natural World on nimittäin ehta killeri, jolla avustavat Nathan Bowles (rummut, banjo, piano, melodika), Casey Toll (kontra/sähköbasso) ja Nathan Golub (steel). Se on hengeltään sukua Ry Cooderin vanhoille levyille, John Faheyn ja Jack Rosen kaltaisille toisinajattelijatraditionalisteille ja Tylerin ja Steve Gunnin kaltaisille uusille kitaramaalareille. Fussell on siis musikologi itsekin, vaan ei kuiva akateemikko. Sormipikkaajana hän on huikea.

Bonus on sekin, että kannessa kerrotaan jokaisen kappaleen taustat. Olipa kyse Duke Ellingtonista, vanhasta bluesista, skottilaisesta kansanlaulusta tai pitkään kiertäneestä cowboy-viisusta, Fussell tekee niistä omiaan. Byrdsinkin versioimaan Idries Daviesin runoon Bells Of Rhymney mies on itse tehnyt sävelen. Mahtitrippi Amerikan historiaan!