MUSTAT ENKELIT: Voimakenttä

MUSTAT ENKELIT
Voimakenttä
MMA

Kaikista maailman bändeistä Popedan cover-yhtyeenä aloittanut Mustat Enkelit astuu toisella albumillaan keskelle Voimakenttää. Esikuvansa yli 25 vuoden takaisesta albumista nimensä ottanut ja pitkäaikaisen Popeda-rumpali Kari Holmin peräsimeensä saanut yhtye on kokonaan omilleen uskaltauduttuaan hämmästyttävän kuivakiskoinen kokoonpano.

Valtaosin niin Popedassa kuin Yössäkin soittaneen Markku Petanderin kirjoittamista biiseistä koostuva Voimakenttä on toivottoman pitkästyttävää junttirockia. Osin myös ankeasta tuotannosta johtuen levyn vilpittömän anti-intellektuellinen jytä ei nouse hetkeksikään todelliseen lentoon. Aivan kuin Mustat Enkelit yrittäisi jykevillä rautasaappailla turhaan irti massiivisesta magneettikentästä. Tyhjään päähän sentään pyrkii irtiottoon, mutta tiukasti Popedan Kuulat sekaisin -biisin vanavedessä.

Mustien Enkelien Popeda-yhteyksiin kuuluu sekin, että laulusolisti Jussi Aaltonen on sukulaismiehenä saanut kunnian sijaistaa Pate Mustajärveä tämän jouduttua taannoin akuutin esiintymiskyvyttömyyden uhriksi. Etenkin Voimakentän nimiraidalla omaa persoonallisuutta omaamaton Aaltonen on silti pikemminkin puoli-Bablo kuin vara-Pate.