MY FIRST BAND: You Look So Bored

MY FIRST BAND
You Look So Bored
Capitol

Ehtaa Euroviisu-potentiaalia, sellaista kansoja yhdistävää kepeyttä ja tarttuvuutta, löytyy My First Bandin Antti Koivulan kynäilemistä popkappaleista. Kirkasotsaisen tulkitsijan taustalla soittaa PMMP:ssä ja Jere & The Universessa nimeä hankkinut kaveriporukka, joka on musisoinut yhdessä jo vuosia. Juuristaan huolimatta My First Band ei kuitenkaan kuulosta lainkaan suomalaiselta. Yleisvaikutelma on itsetietoisen naiivi, ilmaisu pohjaa kasarisyntetisaattoreiden ja orgaanisen bändisoiton härskiin liittoon. 

Ennakkoluuloton ristisiitos jää kaipaamaan ulkopuolisen kätilön käsiä – selkeää palaset yhdistävää näkemystä. Ja kun ajattelee. kuinka paljon mahtavaa musiikkia nykyään tehdään, Idols-semifinalistin karismalla varustettu Koivula, kömpelöhköine sanoituksineen, ei innosta. Ihan toimivasta kappalevalikoimasta muiden yläpuolelle nousevat singleinäkin julkaistut Broken Day ja A-han kohtalokkuutta hakeva Why Do You Treat Me So Bad.

Tällaisen musiikin soisi olevan hullumpaa, edes jollain tavalla äärimmäistä. Vaikka kappaleissa on hyviä melodioita, viimeisen puristuksen, näkemyksen ja toimivan huumorin puute jättävät debyytin kohtalaiseksi.