MYGRAIN: Planetary Breathing

Arvio julkaistu Soundissa 10/2013.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

MYGRAIN
Planetary Breathing
Spinefarm

MyGrain asetti alusta pitäen riman korkealle. Jo ensimmäisellä demollaan bändi näytti, että sen deathista tulee jotakin suurta ja kaunista.

MyGrain on musiikillisesti ollut aina erittäin tasapainoinen orkesteri, mutta näköjään vuosien kertyessä mittariin yhtyeen hienoviritteisyys tihenee. Oikeastaan MyGrainin levyihin voi aina tarttua suurella tyytyväisyydellä, sillä lähtökohtaisesti luvassa on vähintäänkin erinomaista metallia, ja oikeastaan ensimmäisten kuuntelukertojen tarkoitukseksi jää lähinnä selvittää, minkälaisia hienouksia bändi on kulloisellakin kerralla sattunut keksimään. Tuttuun tapaan MyGrain tekee pesäeroa muihin levyihinsä pienillä yksityiskohdilla: milloin se on jokin melodinen oivallus tai sovituksellisesti kohottava detalji. MyGrain on kuitenkin nokkeluudessaan kohtuullinen. Se paljastaa korttejaan vähän kerrallaan kuitenkaan kiusoittelematta.

Jollekin muulle bändille tässä kohdin tulisi jo tarjonneeksi täysiä pisteitä, mutta MyGrainille ei uskalla. MyGrainilta tulee varmasti vieläkin parempaa ja vieläkin suurempaa, ja sitä odotellessa Planetary Breathingin soittaa mielellään puhki.

Lisää luettavaa