MYGRAIN: Signs Of Existence

MYGRAIN
Signs Of Existence
Spinefarm

Eivät sitä ihan turhat bändit nappaa levysopimusta heti ensimmäisellä demollaan etenkään deathmetallin saralla, jonka tarjonta on laajaa ja monenkirjavaa. Kyllähän MyGrainin demo aikoinaan kaikui Demoefektinkin kammioissa, mutta kun sopimus oli jo solmittu.

Hesalaisbändin kakkoslevy ei aluksi herätä kovinkaan suuria intohimoja. Göteborg-skenen kaiut kuuluvat selvästi, ja sinne myös bändin musiikin kärkikin tuntuu hieman hukkuvan. Mutta Signs Of Existence on sittenkin erittäin varteenotettava levy. Kappaleet ovat ilmavia ja bändi luottaa lähtökohdiltaan yksinkertaisuuden voimaan, jos kohta sävellysten koristeleminen on tehty selvästi pieteetillä.

MyGrain nostaa koskettimien roolin sävellystensä keskiöön, ja syystä. Juuri koskettimien loihtimat hauraat verkot heiluvat leppeästi runnovan metallin pilviverhona ja tavallaan sitovat yhteen sekä alleviivaavat kappaleiden perusolemuksen. Yhtye todistaa omalta osaltaan jälleen kerran, miten näennäisen pienillä seikoilla massiivinenkin metalli alkaa elää ja hengittää uusilla tavoilla.