NELLY FURTADO: The Spirit Indestructible

NELLY FURTADO
The Spirit Indestructible
Interscope

Tämä on portugalilaisista vanhemmista Kanadassa syntyneen Nelly Furtadon ensimmäinen englanninkielinen albumi kuuteen vuoteen. Whoa, Nelly! -debyyttilevynsä (2000) lupaavuuden rinnalla Furtadon paluu kuulostaa lähinnä katastrofilta.
I’m Like A Birdin raikkaudesta tai bossanovaisuudellaan Nelly Furtadon kulttuurisia juuria paljastaneen Le­gendin viehättävyydestä ei ole tietoakaan, kun The Spirit Indestructible on annettu tuottajien temmellyskentäksi. Seuraukset ovat tuhoisat kuten usein aikaisemminkin, kun kekseliäistä soundeistaan lumoutuneet teknologiavelhot pyrkivät r & b’n, tanssipopin tai hiphopin varjolla korostamaan itseään. Näissä projekteissa laulajat ja etenkin laulujen tekeminen menettävät merkityksensä. Tässäkin tapauksessa artistin tehtäväksi on jäänyt biisiraakileiden luovuttaminen toisten armoille ja sen jälkeen lähinnä läsnäolo.

The Spirit Indestructible on levy vailla lauluja mutta sitäkin täydempi tuotantoa. Aivan kuin r&b’n tarkoitus olisi olla pelkkää rytmiä ja jännittävää ääntä. Nelly Furtado on erehtynyt antamaan kumppaneilleen pikkusormen ja nämä ovat vieneet sekä kädet että aivot.

Albumin linja pettää vain arabikevään innoittamalla päätösraidalla Believers, joka hairahtuu muista kappaleista poiketen Bob Rockin tuottamaksi melodiseksi rockiksi.