NICK LOWE: The Old Magic

NICK LOWE
The Old Magic
Proper Records

Rock & Roll! Siinäpä oiva sanapari kuvaamaan Nick Lowen 44 vuotta kestänyttä muusikon uraa.
Ensimmäiset vuosikymmenet Nick oli rock. Hän eli sitä sanan syvimmässä merkityksessä. Nick Lowe soitti vetävää rockia niin Brinsley Schwarzin, Dave Edmundsin ja kumppanien keralla kuin erinomaisen viihdyttävillä sooloalbumeillaankin. Hän toimi myös riuskaotteisena tuottajana silloin, kun ensin pubrockia ja sitten punkia alettiin levyttää.

Viime vuosina on miehestä kuitenkin tullut sanaparin jälkimmäisen osan ruumiillistuma. Nick Lowe on nykyään roll. Hänen musiikkinsa ei enää rokkaa, se rullaa, vierii, kierii ja kepeästi tanssahtelee – ja kaiken sen se tekee rennosti ja sulavasti, täysin ilman minkäänlaisia paineita.

Nick Lowesta on viime albumiensa myötä kehkeytynyt aito crooner, pehmeä-ääninen laulaja, joka tilittää elettyä elämää. Albumeillaan Lowe yhdistää kantrin ja soulin parhaimpia puolia ikiomaksi genrekseen.

Mitään uutta The Old Magic ei tuo Nick Lowen taiteilijakuvaan. 62-vuotias veteraani tarjoaa 11 uutta laulua. Niillä hän osoittautuu jälleen kerran verrattomaksi, oman tyylilajinsa täydellisesti hallitsevaksi biisinikkariksi, käsityöläiseksi, joka yksinkertaisesta materiaalista rakentaa jotain kestävää.

Nick Lowen teksteihin kelpaa uppoutua. Otetaanpa esimerkiksi katkeransuloinen I Read A Lot: “I read a lot/Not just magazines/But other more serious things/To get through the day/The night-time too/Whilst wondering how to get on in the world without you.”