NICKELBACK: Silver Side Up

NICKELBACK
Silver Side Up
Roadrunner

Kanadalainen Nickelback teki parin vuoden takaisella The State -albumillaan jonkinasteisen vaikutuksen Atlantin takaisilla mainstreamlistoilla ja Silver Side Up päätynee samaan osoitteeseen. Voimakkaasti etupainotteinen levy käynnistyy väkivahvasti Never Againin tehokkaalla riffittelyllä ja Chad Kroegerin mukavan äreällä vokalismilla. Mutta kun paras biisi on ohi, niin edessä on runsas puoli tuntia tasaista alamäkeä.
Nickelback on tavanomaisen professionaalia keskitien voimarockia jyystävä bändi, jonka parissa ei tarvitse kokea minkäänlaisia haasteita. Rock on rock on rock ja kaikki muukin on genren säädösten mukaisesti kohdallaan. Silver Side Up on levy, jonka merkittävin funktio lienee formaattiradioasemien soittolistojen laatijoiden raskaan rockin kiintiöiden täyttäminen. Tähän tarkoitukseen Nickelback tekee optimaalisen turvallisia, raskaan rockin illuusiota luovia biisejä.
Jos Nickelbackin maanmies Bryan Adams olisi bändi, niin sen musiikki kuulostaisi todennäköisesti täsmälleen Silver Side Upilta.