NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS: World Boogie Is Coming

NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS
World Boogie Is Coming
Songs Of The South

Miljoona volttia on vähättelyä, kun puhutaan North Mississippi Allstarsin keikasta Rauma Bluesissa kesällä 2007. Julmetun juureva ja punkmaisen energinen esikoislevy Shake Hands With Shorty (2000) ja sähköisen bluesrockin mestarinäyte Electric Blue Watermelon (2005) olivat tuttuja, mutta silti show heitti jalat alta ja hatun päästä.

Jim Dickinsonin poikien Lutherin (kitara, laulu) ja Codyn (rummut) sekä heidän basistikamunsa Chris Stew’n levytysuraan mahtuu laaksoa ja kukkulaa, mutta trion laaksot ovat kohottavampia kuin useimpien kukkulat. World Boogie Is Coming nousee kolmanneksi huipuksi äsken mainittujen tallenteiden rinnalle. Kaverit ovat kasvaneet keskellä Hill Countryn bluesia ja rock’n’rollin historiaa, mutta soittavat kuin he olisivat keksineet ne juuri eilen ihan omin päin. Tietääkö Luojakaan, miksi he eivät ole yhtä tunnettuja kuin The White Stripes ja The Black Keys?

Levyn moninaiset vieraat ovat kaikki miehiä paikallaan lukuun ottamatta huilisti-laulaja Sharde Thomasia, joka on legendaarisen Otha Turnerin pojantytär. Thomasin What Do I Do? -debyyttialbumin metsästys alkaa nyt!