NYLON BEAT: Demo

NYLON BEAT
Demo
Mediamusiikki

Mielikuvat Nylon Beatista hilpeinä persoonallisuuksina ja vänkien videoiden omatekoisina staroina kulkevat monta intomielistä askelta edellä varsinaisen levytetyn musiikin tenhovoimaa. Demo -kiekon kappalevalikoima tyrmää toiveikkaimmat pop-odotukset tutun jankuttavan sapluunan yksitotisuudella. Tämä ei merkitse sitä, että lauluissa ei olisi muutamakin söpö sanoitusidea ja vastustamaton kertosäe jähmeitä perussäkeistöjä kompensoimassa.
Pelkistetyssä bänditaustassa on käytetty tervettä mielikuvitusta ja varsin rohkeitakin instrumentaalisia yksittäistehoja. Ihan kuin koemarsuina vinkeästi viukuvan tyttökaksikon takana raksuttaisi, rutkuttaisi, jurraisi ja poksahtelisi kokonainen koelaboratorio omituisine laitteineen.
Silti toivoisi, että iloisen inhimillisenä pop-yksikkönä huseeraavaa Nylon Beatia ei kahlittaisi ihan näin mekaaniselta kuulostavan liukuhihnan osasiksi. Nimenomaan biisintekijä Risto Asikaisen toivoisi myöntävän itselleen ja gimmoille vapauksia väläytellä olemassaolevaa luovuutta ja viehätysvoimaansa monipuolisemmin ja silti varmojen hittien formulaa pilaamatta. Yllättävän haikeat soololaulut ovat tervetullut lisäulottuvuus, mutta mehevämpääkin jälkeä voisi syntyä.