NYRKKITAPPELU: Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia

Arvio julkaistu Soundissa 5/2014.
Kirjoittanut: Antti Granlund.

Arvio

NYRKKITAPPELU
Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia
Stupido

Suomenkielisellä punkrockilla menee nykyään hyvin, tai ainakin hyvää sellaista tehdään paljon. Genren räyhäkällä laidalla operoivat esimerkiksi Räjäyttäjät, Valehtelijat, Seksihullut ja Pertti Kurikan Nimipäivät, kun taas melodisemman ilmaisun parissa ovat Kakka-hätä 77:n ja Pää Kiin lisäksi onnistuneet vaikkapa Lähtevät Kaukojunat ja Katujen Äänet.

Toisen albuminsa julkaissut tamperelainen Nyrkkitappelu kuuluu ensin mainittuun ryhmään eli siihen, jonka musiikissa riffit, korkeaoktaaninen kohkaus ja kertosäkeissä karjutut iskulauseet jyräävät sävelkulkujen tai sydämeenkäyvien laulusuoritusten yli. Bändin musiikilliset juuret ovat lähempänä The Stoogesia ja 2000-luvun alun actionrockia (Hellacopters, Gluecifer…) kuin perinteistä kotimaista punkkia tai hc:ta. Esikuviensa tapaan yhtyeen musiikki on luotu livetilanteeseen, mieluiten hikiseen rokkiluolaan tujakassa nousuhumalassa nautittavaksi.

Hauskasti nimetty Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia tarjoaa paljolti sitä samaa, mitä bändin reilu vuosi sitten ilmestynyt debyyttialbumi. Se on sekä hyvä että huono juttu. Nopeatempoista rokkenrollia ei tietenkään ole maailmassa koskaan liikaa, mutta varsinkin albumimitassa pariminuuttiset, toisiaan muistuttavat rykäisyt muuttuvat helposti tasapaksuksi massaksi, josta on vaikea poimia huippuhetkiä tai rimanalituksia.

Keskinkertaisuudelta Nyrkkitappelun pelastaa yhtyeen tuima energia – ja luojan kiitos muutama täysosuma. Levyn avaava hengästyttävä Pamputa mua kumisella pampulla kertoo reilussa minuutissa, mistä bändin musiikissa pohjimmiltaan on kyse. Mun äiti synnytti mut tänne laittaan paikat paskaksi jytää komeasti perinteitä kunnioittaen ja melodisella riffillään positiivisesti yllättävä Anna mulle vaikutteita osoittaa bändin pystyvän muuhunkin kuin yksisuuntaiseen voimarunttaukseen.

Nyrkkitappelun kakkoslevy antaa lupauksen siitä, että tulevaisuudessa bändi voi pystyä vielä paljon parempaankin. Pieninä annoksina albumi toimii näinkin.

Lisää luettavaa