PALEFACE: Palaneen käryä

PALEFACE
Palaneen käryä
2XO Records

Tehtyään viime vuoden ehkä virkistävimmän albumin Paleface heittää nyt pökköä pesään Helsinki – Shangri-Lan remix-kokoelmalla, jolla on viisi raitaa enemmän kuin alkuperäisellä. Reipashenkisesti sanoja muuntava, Palen itsensä oivasti skrätsäämä Patinoitunut runomies ja umpiafrikkalaisesta intros­taan erikoisesti tykyttäväksi räpiksi yltyvä Africa Corruption ovat kokonaan uusia vetoja.

Emolevyn nimiraita ei valtavasti alkuperäisestä poikkea, koska hanuri sopii siihen niin täysin, mutta Juicen kautta Procol Harumilta lainattu Kalpeaakin kalpeempaa yllättää Studio Redin klassisesti keinahtavana syvänä roots-reggaena. Framille nostettu Karrin laulu kuulostaa sillä vielä sielukkaammalta kuin viime kierroksella. Vastaavasti hänen äänensä tulee kuin verhon takaa Karavaani kulkee -kappaleessa, jolla Terakaftin aavikkoblues on korvattu Kiwan paksusti pulputtavalla ghettoelektrolla. DJ Svengalin bassolinja tekee Talonomistajasta pienellä eleellä killeritanssiraidan.

Leijonakypärät ja Sammuva soihtu versioidaan kahdesti. Eri tulkintojen pointti voi kuuntelussa jäädä hämäräksi, tanssilattialla tilanne on toinen. Groovea kutkutellaan varsin luovasti.