PANIC! AT THE DISCO: A Fever You Can´t Sweat Out

PANIC! AT THE DISCO
A Fever You Can´t Sweat Out
Decaydance

Panic! At The Disco koostuu neljästä hädin tuskin teini-iän ohittaneesta hepusta, joiden muusikonura alkoi muutama vuosi sitten Blink 182 -covereita veivaamalla. Ei paras lähtökohta, mutta iän ja kokemuksen karttuessa yhtye voi olla punkpopin kentällä varsin varteenotettava tekijä. Pieniä viitteitä tästä saa jo bändin A Fever You Can’t Sweat Out -debyytin myötä.

Vaikka Panic! At The Disco on yhtyeenä vielä täydellinen raakile, on se onnistunut soundissaan yhdistämään kaksi epätodennäköistä menestystekijää. Punkrockin ja discon synteesiä on viime aikoina tarjoillut useampikin tekijä (muun muassa Electric Six ja Head Automatica), mutta kovin onnistuneeksi tuloksia ei ensiksi mainitun Danger! High Voltage -tuurihittiä lukuun ottamatta voi kutsua. Panic! At The Discon luoma yhdistelmä kuulostaa kaikista puutteistaan huolimatta varsin luonnolliselta ja vieläpä täysin ilman tyylilajille ominaista ironiaa. Bändin pojat ovat tosissaan ja hyvä niin.

Kuten monet ikätoverinsa, myös Panic! At The Disco sortuu kuitenkin usein hätäilyyn. Levyn kappaleet paahdetaan läpi kadehdittavalla intensiteetillä, mutta juuri mitään ei niistä mieleen jää. Eikä tilannetta auta se, että tekstipuolella yhtye yrittää haukata selvästi liian ison palan kakusta.