PARKWAY DRIVE: Atlas

PARKWAY DRIVE
Atlas
Epitaph

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä australialaisbändi Parkway Drive jatkaa neloslevyllään raa’an metalcoren työstämistä. Viisikko on aina luottanut enemmän voimaan kuin koristeluun, ja tyylilajille tyypillisiä kauniita elementtejä on harvassa. Atlas möyrii vanhaan malliin, raskaasti ja vauhdilla.

Toki tiukan riffimyllytyksen seassa kuullaan tarttuvampiakin osuuksia, mutta Parkway Drive tekee sen aina kitaroilla. Möreästä laulusta ei tingitä; melkoista rouskutusta se on nytkin. Vauhdikkaat biisit taipuvat välillä järkälemäisen raskaisiin breakdowneihin musiikkityylille sopivasti, ja näissä ratkaisuissa Parkway Drive on aina ollut yksi genren etevimmistä. Riffitehtailu on vahvalla tasolla, sillä nopeissa kohdissa kiihkeys kyetään pitämään yllä helpon kuuloisesti ja hitaammat osiot rymistävät vastustamattomasti.

Atlas on kaikessa rajuudessaan niin reippaasti ja mielenkiintoisesti etenevä albumi, että se saattaa pidemmässä kuuntelussa osoittautua kakkoslevy Horizonsiakin (2007) tiukemmaksi paketiksi. Ja silloin oltaisiin jo varsin kireällä.