PARKWAY DRIVE: Horizons

PARKWAY DRIVE
Horizons
Epitaph

Äkäisen metallin luominen ei välttämättä katso aikaa eikä paikkaa. Pohjoisessa on totuttu kuittaamaan hevit pimeydellä, kylmyydellä ja erakkoluonteella. Parkway Drive tulee Australian itärannikolta, aurinkoturistien paratiisista, ja rutistaa surffauksen sijaan pontevaa metallia, jossa kaikuvat hardcoren, Ruotsi-deathin ja amerikkalaisen metalcoren tunnukset. Kertovat vielä olevansa valoisia ja myönteisiä heppuja. Frostbite-nimi paljastaa sentään haikailua jäisempiin tunnelmiin.

Loppuunmyytyjen kotimantereen keikkojen lisäksi Parkway Driven musiikkia, josta voi poimia Killswitch Engage -tyylistä tarttuvuutta ja Calibanin tasoista raakaa voimaa, tosin ilman puhtaita lauluosuuksia, on kuultu Yhdysvalloissa isoilla festareilla ja parhaillaan meneillään olevalla Euroopan-kiertueella. Bändin nopeat ja kirkkaan melodiset riffit naksuttavat lähes yhtä tehokkaasti kuin As I Lay Dyingilla ja mieleen jääviä osuuksia viskellään säästelemättä biisissä kuin biisissä.

Ei ole mitään syytä, miksei Parkway Drive voisi nopeaankin tahtiin nousta uusien metallibändien kärkikastiin. Paitsi jos muoti-ilmiö -syytöksillä halutaan herättää ennakkoluuloja.