PENNYWISE: All Or Nothing

PENNYWISE
All Or Nothing
Epitaph

Rapiat 20 vuotta skatepunkia veivannut Pennywise palaa levytysrintamalle neljän vuoden hiljaiselon jälkeen. Jos on pitkäksi venähtänyt tauko yhtyeen diskografiassa uutta, niin uudistusta on myös tapahtunut kokoonpanossa. Igniten Zoli Teglas toimii ensimmäistä kertaa Pennywisen mukanahoilattavien kertosäkeiden esilaulajana levyllä.

Siinä ovat muutokset pähkinänkuoressa. Tuskin kukaan enää jaksaa edes uskoa saati pelätä, että Pennywise tarkistaisi musiikillista linjaansa. All Or Nothing tarjoaa täyden tusinan verran nopeaa ja tarttuvaa punkpaahtoa; ehkä hieman yllättäen varsin pirteää sellaista. Nimiraita palauttaa mieliin ysäripunkin kultaiset vuodet. Hittihakuinen Let Us Hear Your Voice -kappale todistaa veteraanien elinvoimaa, ja on albumin ehdottomia kohokohtia. 

Zoli Teglas on luonteva uusi keulakuva Pennywiselle, enkä itse jäänyt levyn parissa itkemään ex-laulaja Jim Lindbergin perään. Tekstittäjänä ei hän(kään) kummoinen ole. Sitä samaa saarnaa, mitä tiedostavat keski-ikäiset miehet julistavat nuorisolle. Y-sukupolven aikana on hitusen myöhäistä laulaa kadotetusta X-sukupolvesta. Jälkimmäinen kasvoi aikuiseksi ja edellinen on fiksumpaa, toivottavasti.