POISONBLACK: Drive

POISONBLACK
Drive
Hype Productions

Poisonblackilla on draivi päällä ja suunta selvillä. Nopeasti ilmestynyt uusi albumi paljastuu jälleen kerran bändin rockaavimmaksi. Samalla se lienee Ville Laihialan porukan yllätyksettömin tuotos. Positiivisena puolena Tanskassa äänitetyn Driven soundi tukee meininkiä ja siinä suhteessa levy toimii paremmin kuin viimevuotinen Of Rust And Bones.

Driven poljento on paikoitellen niin juurevaa, että Poisonblackin voi erehdyksessä sekoittaa samalla levy-yhtiöllä runttaavaan Blakeen. Rokki­vaihde eksyy harvemmin silmään vasta albumin jälkipuoliskolla. Siinä ei olisi mitään pahaa, jos Poisonblack pystyisi esittämään perusteluja valitsemalleen linjalle vahvemman biisimateriaalin muodossa. Levyn pyöriessä kohti loppuaan esimerkiksi lemmensairasta Scars-biisiä tervehtii ilolla. Tässä kontekstissa se kuulostaa jotenkin aidolta ja nostalgiselta.

Valtaosan kestostaan Drive on tylsää ja maneerista rockia. Poisonblackin huippubiisit ovat edelleen laskettavissa yhden käden sormilla. Sen johdosta näyttää pahasti siltä, ettei bändi saa koskaan pyyhittyä sivuprojektin leimaa julkisivultaan.