QUEEN: A Night At The Odeon – Hammersmith 1975 (dvd)

QUEEN
A Night At The Odeon - Hammersmith 1975 (dvd)
Universal

Tällä tallenteella Queen on erittäin herkullisessa vaiheessa: läpimurron kynnyksellä. Bohemian Rhapsody on hetkeä aiemmin valloittanut brittilistat, ja A Night At The Opera -albumi yltänyt platinamyyntiin ja kiertue kerännyt hyvin katsojia. Nyt ollaan jouluaatossa 1975 ja BBC on päättänyt lähettää livenä uuden suosikin keikan koko kansalle televisioihin. Kyseessä on Queenin ensimmäinen live-tvesiintyminen, joten jännitystä on ilmassa, mutta se välittyy katsojalle pelkästään hyvällä tavalla.

Bändi soittaa todella varmaotteisesti, ja Freddie silmin nähden nauttii tähteydestään. Suurimman vaikutuksen tälläkin Queen-tallenteella tekee Brian May, joka on samaan aikaan persoonallinen, taitava, monipuolinen sekä ihailtavan tyylitajuinen.

Koska bändillä ei ole vielä montaa hittiä vyöllään, on kompaktin keikan settilista ihastuttavan rönsyilevä. Tyrmäävän Now I’m Here -aloituksen jälkeen mennään Ogre Battlen kautta jännittäville vesille. Bohemian Rhapsodyn livesovitus on tässä vaiheessa vain medley-tyylinen katkelma. Soolo-osuudet ovat pitkiä, ja varsinaisen setin päättää höpsö rock’n’roll-sikermä. Aavistuksen pidemmällä audioversiolla keikka loppuu tyydyttävämmin Seven Seas Of Rhyen ja See What A Fool I’ve Beenin myötä.

Arvokas boksiversio on toki komea, mutta täytetty lähinnä turhanpäiväisellä krääsällä.