RAISED FIST: Sound Of The Republic

RAISED FIST
Sound Of The Republic
Burning Heart

Kuusi vuotta on vierähtänyt yhä väristyksiä herättävästä Ignoring The Guidelinesista ja neljä niin ikään tuoreessa muistissa olevasta Dedicationista, jonka aiheuttamasta pettymyksestä pitkävihaisimmat saavat vasta nyt hyvitystä. Raised Fistin hallitsemassa tasavallassa kelpaa kansalaisten jälleen asua.

Raised Fistille voisi tehdä hyvää irtautua tuottaja Daniel Bergstrandin isällisestä huomasta, sillä ihan turhaan yhtyeen kaikki levyt kuulostavat samalta. Laatu on toki tasaista, mutta kaikki pelimerkit on asetettu biisien varaan. Nyt kantti kestää. Esimerkiksi Perfectly Brokenissa ei tarvita kuin rummut, häivähdys koskettimia ja Alle Rajkovicin tuskainen karjunta, kun ihokarvat sojottavat pystyssä. Dark Funeralista (!) riveihin pestattu kannuttaja Matte Modin on täsmävahvistus: tekninen osasto on hallussa, mutta myös viivasuora mättö luonnistuu.

Tämän lähemmäksi ei hardcoresta ponnistanut yhtye uskottavasti kaupallisia arvoja pääse. Kaiken silmille räittävän yhteiskuntakritiikin ja kipeää tekevän tinttauksen väliin on ujutettu pajavasaralla kalloon taottavia kertosäkeitä, joista Killing It huumaa niin, että albumin kuuntelun jälkeen se on ohjelmoitava repeatille.