REFLEXION: Out Of The Dark

REFLEXION
Out Of The Dark
A1 Music

Sentencedin saatettua itsensä ikuiseen lepoon, on Reflexion nostettu Oulun metallitaivaan uudeksi suosikiksi – ainakin yhtyeen suomalaisen jakelijan toimesta. Siksi ei ole yllättävää, että viisikon debyyttialbumilla Out Of The Dark liikutaan tummanpuhuvissa ja melankolisissa sävelmaisemissa. Tämän genren edustajiahan maastamme löytyy jo enemmänkin, kun karvaiset pitkätukat yrittävät päästä söpöjen goottipimujen pöksyihin tai edes kurkkaamaan hameen alle. Siksi tyylisuuntausta voidaan hyvin perustein kutsua tyttöheviksi.

Reflexionin solistina vaikuttaa For My Painista tuttu Juha Kylmänen. Reflexionin esikoinen olisi kieltämättä kaivannut hieman sävellys- ja vetoapua For My Painin kosketinsoittajalta eli Nightwishin Tuomas Holopaiselta. Tällaisenaan sävellykset noudattavat liian tuttuja ja yllätyksettömiä sävelkulkuja. Kauniita ja miellyttäviä melodioita on tarjolla yllin kyllin ja ammattitaitoakin yhtyeellä kieltämättä on, mutta särmää ja sen myötä kontrasteja ei löydy riittävästi pitämään mielenkiintoa yllä.

Reflexion soi kuin 69 Eyes ilman dramatiikkaa, Charon ilman persoonallista solistia ja Sentenced ilman palleja. Kuohittua tyttöheviä?