ROKY ERICKSON WITH OKKERVIL RIVER: True Love Cast Out All Evil

ROKY ERICKSON WITH OKKERVIL RIVER
True Love Cast Out All Evil
Chemical Underground

Tosiuskovien helpottuneet huokaukset ja onnelliset voihkaisut kaikuvat kaikkialla: Roky Erickson – tuo kulttisankareiden kulttisankari – on julkaissut levyllisen uutta musiikkia liki viidentoista vuoden tauon jälkeen. Viimeiset vuodet ovat olleet Rokyn kiharaisella ja tragedioiden täyteisellä uralla hyvää aikaa. Elämä on jotakuinkin hallinnassa, ja mies on voinut läheisten tuella keskittyä musiikkiin. Austinilaisen Okkervil River -yhtyeen tuella toteutettu albumi toimii erinomaisena dokumenttina Ericksonin uudesta kulta-ajasta.

Juurevien americana-sävyjen ja huuruisempien äänimaailmojen välillä sujuvasti tasapainoilevan orkesterin keulilla Roky yltää intensiivisiin ja samalla vapautuneen kuuloisiin tulkintoihin. Klassikkolevyjen synkimmät visiot ovat väistyneet ja tilalle on tullut lämmintä spirituaalisuutta. Paikoitellen Okkervil Riverin lauhkea countryrock-säestys meinaa sysätä tunnelman liiaksi juurirockin normivyöhykkeelle, mutta onneksi Rokyn lyriikat ovat omintakeisuuksineen kaukana keskiverrosta.

Laulullisesti psykedelian kuningasmenninkäinen on hyvässä vedossa. Hitaissa kappaleissa Rokyn äänessä on vaikuttavaa läsnäoloa, ja John Lawman -kappale nostaa maanisen rockäänen komeaan lentoon.