ROYAL TRUX: Pound For Pound

ROYAL TRUX
Pound For Pound
Domino

Bluespohjaisen rockin karkeaotteisin pariskunta Neil Hagerty ja Jennifer Herrema palauttaa Pound For Poundilla musiikkinsa kahden vuoden takaisen Acceleratorin tasolle. Kun avausraita Call Out The Lionsin ensitahtien Fleetwood Macin Albatrossin sävyistä ja kitaran santanamaisesta helähtelystä on selvitty, niin Royal Trux pureutuu koko voimallaan itse asiaan. Pound For Pound on kuninkaallisen törkyisenä hard rockin, bluesin ja rhythm & bluesin sekoituksena todellista gutter rockia.
Neil Hagerty on kautta Pound For Poundin elementissään soitintaan epäortodoksisesti ronkkivana blueskitaristina. Hagertyn ja Herreman lauluosuudet tulevat nekin suoraan sieltä minne aurinko ei paista. Platinum Tipsillä Royal Truxin blues kokee trippaavan mutaation ja läpi albumin kulkeva hiomaton svengi kumpuaa paitsi Hagertyn nyrjähtäneestä "tyylittelystä" myös kahden rumpalin villistä yhteistyöstä. Deep Country Sorcerer on Pound For Poundin "jazz"raita, jonka loppuhuipennus antaa levyn päätteeksi soivan Doctor Gonen lailla tilaa aidolle rumpusooloilulle. "Reliikkisellä" ratkaisullaan Royal Trux asettuu lopullisesti kaikkinaista ajanmukaisuutta ja trendikkyyttä vastaan. Levyn "kevennyksestä" käyvä, efektikitaroitu Small Thief on Royal Truxin jossain määrin kieroutunut panos vallitsevaan lattaribuumiin.
Riemullisen kahleettomalla Pound For Poundilla Royal Trux palaa siihen huippuvireeseen, josta bändi viime syksynä ilmestyneellä Veterans Of Disorder albumilla jossain määrin lipesi.