SABATON: Heroes

SABATON
Heroes
Nuclear Blast

Ruotsin pojat ovat ottaneet kohtuullisen tärkeän urakan alkaessaan työstää levyä sotasankareista. Suomalainen Lauri Törnikin pääsee bändin käsittelyyn, ja kuuluupa siellä vilisevän liuta keskitysleirejäkin.

Sabaton on kasvattanut suosiotaan tasaiseen tahtiin, mutta on matkakin ollut kohtuullisen pitkä. Yhtye on oppinut, miten tehdään voimametallin ja heavyn ristisiitoksen kestävää väkevää taistelutannerheviä. Sabaton tietää, miten hyvän melodian saa puraisemaan ja minkälaisilla riffeillä pystyy koukuttamaan kuulijat kuin sormen näpäytyksellä.

Heroes on tästä kaikesta laadukas kouluesimerkki, mutta niin hyvin kuin Sabaton on palikoitaan järjestykseen pistänytkin, jonkinlainen korniuden klovni tuntuu vähän väliä kurkistelevan bändin hartioiden takaa. Tiedä sitten, liekö syynä laulaja Joakim Brodénin laulutapa, jossa teennäisyyttä riittää, vaikka hän periaatteessa on ammattimies. Albumin äänimaiseman laajuus ja mahtipontisuus tahtoo jatkuvasti ajaa solistin ohi, eikä tämä suinkaan aseta laulajaa ainakaan parempaan valoon.

Sabatonin materiaali on kohtuullisen vahvaa ja voimakasta. Orkesterikin on tulkinnassaan paikoin jopa räjähtävä, mutta jotakin jää puuttumaan biisien saattamiseksi kunnolla lentoon. Keikalle kannattaa kuitenkin mennä katsomaan, sillä lavalla Sabaton on yleensä viihdyttävä paketti.