Levyarvio: Historiantunnille mars! Sabatonin luennoi The Great Warillaan ensimmäisestä maailmansodasta

Sabaton
The Great War
Nuclear Blast

Sabatonin fanit voivat huokaista helpotuksesta. Yhtyeen heinäkuussa julkaistava, ensimmäisestä maailmansodasta kertova albumi on juuri niin hyvä kuin olisi voinut toivoakin ja ehkä jopa parempi kuin kolme vuotta sitten julkaistu The Last Stand.

Albumista on olemassa kaksi versiota. Tavallisen, pelkän musiikin sisältävän kokonaisuuden lisäksi on albumista saatavana myös ”historiaversio”, jossa puhujaääni kertoo kappaleiden aluksi musiikin innoittajina toimineista sotatapahtumista.

Hyviä kappaleita on monta. Mieleen jäävät esimerkiksi All The Way ja A Ghost In The Trenches, vaikkakin singleiksi onkin valittu ihan oikeat kappaleet siinä mielessä, että Fields Of Verdun ja The Red Baron ovat eittämättä albumin parhaat.

Sabatonin vahvuudeksi voi lukea sen, että se pystyy herättämään musiikin kuulijan mielessä eloon kuvina ja tunnelmina. Erityisesti The Red Baronin, lentäjä-ässä Punaisesta paronista kertovan kappaleen, soidessa voi selvästi nähdä ja tuntea taivaan halki liitävän kolmitasokoneen.