SACRED CRUCIFIX: Shallow Grave

Arvio julkaistu Soundissa 5/2009.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Arvio

SACRED CRUCIFIX
Shallow Grave
CFTN

Kuusamon kauhukomppania Sacred Crucifix julkaisi debyyttialbuminsa vasta lähes 20 vuotta yhtyeen perustamisen jälkeen. Yhtyeen toinen täyspitkä levy tarjoaa täysin uutta materiaalia, jolla Sacred Crucifix jatkaa vanhan koulukunnan deathmetallinsa brändäämistä.

Vaikka Sacred Crucifixin kuolemankerjuu on underground-elementeillä varustettua, on uusissa kappaleissa entistä enemmän riffikoukkuja ja raakoja rumpuvyörytyksiä, jotka kertovat tyylitajusta ja myös ajankohtaisemmasta otteesta. Mielleyhtymiä Obituaryn ja Pestilencen tapaisiin yhtyeisiin ei voi välttää, mutta kappaleiden sävyt ovat persoonallisella tavalla nyrjähtäneitä, sairaita ja kalmantuoksuisia. Yhtyeen soitossa on energiaa ja pohjoista hulluutta, jotka tuovat mieleen kauhuelokuvat ajalta, jolloin tietokoneet eivät vielä vastanneet erikoistehosteista.

Sacred Crucifix erottuu edukseen massasta omaperäisellä tyylillään, jossa kuuluu niin nostalgiarippeitä kuin myös tuoreita ideoita. Suomalainen death­metal on toistaiseksi ollut hieman häilyvä käsite, mutta omalla tontillaan Sacred Crucifix paaluttaa läsnäolonsa varsin vakuuttavasti.

Lisää luettavaa